VIEW ORIGINAL ARTICLE (External link)

7000 så film på FilmQuart

I løpet av Quartfestivalens fem dager har publikum hatt anledning til å få med seg hele 10 premierer og snik-premierer på sommerens- og høstens filmer. På tross av et fantastisk sommervær fant publikum veien til Filmhallen på Odderøya.

11. desember 2001

I år som i fjor kunne FilmQuart telle vel 7000 besøkende.
- Mange oppdaget dette i fjor som en perfekt start på festivaldagen: En god film, mobilen av, litt mat og drikke, uten å måtte være sosial. I tillegg til at man får servert sommerens- og høstens beste kinofilmer, sier den ansvarlige for Filmhallen Ivar Mykland.

Mye mer enn amerikanske storfilmer
Filmene som ble vist på årets FilmQuart var i topp klasse. Publikum kunne velge mellom store kommersielle filmer og filmer for det litt mer krevende publikum, helt i tråd med Quart festival ånden. I tillegg var det arrangert egen utendørsvisning, hvor vel 2000 besøkende kunne se storfilmen "Snikende tiger, skjult drage." Publikum satt overalt rundt Fiskebrygga og selve filmduken var satt på en lekter på sjøen.

- Det er viktig å ha et tilbud til alle dem som ikke har Quart pass, sier programansvarlig og kinodirektør Petter Benestad, som er strålende fornøyd med årets FilmQuart.

Besøk av Harald Zwart og Morten Harket
Filmen "One night at McCool`s" var årets åpningsfilm. Den norske regissøren Harald Zwart hadde tatt turen til Kristiansand og FilmQuart og presenterte filmen sin for publikum. A-HA har bidratt med musikk til filmen og var representert med Morten Harket.

Den norske kunstneren Per Fronth var også tilstede på filmfestivalen. Han presenterte sine to prisbelønnede kortfilmer; "Ode to a Hunter" og "GoDiva."

God stemning under Øyenstikker-arrangement
Quart publikummet strømmet til for å høre regissør Marius Holst fortelle om sin nye film "Øyenstikker." Tilstede var også hovedrolleinnehaverne Maria Bonnevie, Mikael Persbrandt og Kim Bodnia, sammen med manusforfatter Nikolaj Frobenius, Magene Furuholmen som har bidratt med musikk til filmen, og produsentene Sigve Endresen og Turid Øversveen. "Øyenstikker" har premiere 14. september.

Nils Petter Molvær imponerte publikum
Nils Petter Molvær har satt musikk til stumfilmklassikeren fra 1920 -tallet, "Nanook from the North." Komposisjonen er et av Molværs siste musikalske prosjekter. Nils Petter Molvær, Jan Bang og Eivind Aarset fremførte verket for første gang i Skandinavia under FilmQuart, til stor glede for et entusiastisk publikum.

-----------------------------------------------------------------------------------------